Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

40 år senare

Jag besöker idag Handelshögskolan i Göteborg för att hålla en föreläsning. Ämnet är revision, och studenterna går på en nyinrättad magisterkurs.

Som gästföreläsare har jag full frihet att ge min personliga syn på nyttan med revision i näringsliv och samhälle. Jag kommer även att belysa några praktiska fall utifrån min egen erfarenhet och samtidigt ge tips om hur man blir en bra revisor. Mot slutet vill jag diskutera professionens utveckling och den framtida revisionens möjligheter och utmaningar.

Det låter som en föreläsning jag själv gärna hade gått på … Till bilden hör att det är 40 år sedan jag började att studera vid Handelshögskolan i Göteborg. Det känns overkligt, verkligen overkligt.

Föregående

Digital rapportering – branschen måste upp till bevis

Nästa

Ryktet om revisionens undergång är överdrivet

6 kommentarer

 1. Nadja Muftic

  Definitivt en föreläsning jag gärna hade gått på!

 2. Björn Rydberg

  Bra att du håller ställningarna Dan. Det skulle vara 30 år för mig, och jag tar gärna stafettpinnen för att berätta om digitaliseringen av branschen. Den är spännande och det går fort!

  • Dan

   Ja, Björn – hade jag haft en timme till hade det blivit mer om digitaliseringen. Vi hann dock konstatera att både redovisning och revision snart är i realtid.

 3. Göran Ivarsson

  Hej Dan! Har Du något förflutet inom IKEA??

  • Dan

   Nej Göran, det är en annan Dan Brännström (vi är 3-4 stycken, tror jag). Men det har hänt att folk har ringt mig för att köpa möbler

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén