Gunilla Svedberg är president i Rotary Göteborg-Kungsporten.

Gunilla Svedberg är president i Rotary Göteborg-Kungsporten.

Det blev ett annorlunda fredagsmys för rotarianerna i disponentvillan vid Lyckholms gamla fabriker. Jag var nämligen inbjuden att hålla ett föredrag hos Rotary Göteborg-Kungsporten. Till bilden hör att FAR-medlemmen Gunilla Svedberg är president i klubben.

Jag inledde med att påstå att alla behöver en revisor. Inte bara för trygghet och effektivitet i företagandet, utan också för förtroende och tillit i ett bredare perspektiv.

Uppgifter och data har aldrig tidigare varit så lättillgängliga som nu. Ändå förekommer desinformation, fake news och alternativa fakta som många tycks gå på. Det är därför alla behöver en revisor. Någon som tar reda på fakta och pedagogiskt visar på sanningen. För det finns väl bara en sanning!?

Och föremålet för revision behöver inte vara redovisning. Det kan vara något annat som går att mäta. Insikten att allt faktiskt går att mäta gör revisionens räckvidd oändlig. Frågestunden efter föredraget bekräftar att behovet av revision är stort. Lika stort som behovet av sanning.