Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Att andas samma luft

Igår kväll träffade jag en rad ambassadörer. Det låter märkvärdigt, och det var det också. För det var avslutning på vårterminen för FARs ambassadörer i huvudstaden. Redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare summerade intrycken från vårens många uppskattade aktiviteter för FARs medlemmar. Men som så ofta kom samtalet snart in på oron för överdriven reglering av näringslivet i stort men också för branschens alla professioner. Det blir mer av formalia och dokumentationskraven tynger och kväver det viktigaste – att skapa värde för kunden. Jag blev därför glad när jag märkte den starka och unisona passionen för att vilja utveckla branschens tjänster att bli än mer värdeskapande. Ett citat från den fria diskussionen: ”Vi måsta vara mer ute hos kunden. Det är när vi andas samma luft som vi gör verklig nytta, när kunden och vi har ett gemensamt mål”.

Svårare än så är det inte, men det är heller inte enklare.

Föregående

Jag har bara goda nyheter

Nästa

Rättssäkerheten jätteviktig

3 kommentarer

 1. Göran Johansson

  Under samtalen berördes hur viktigt det är att träffas och utbyta erfarenheter. Särskilt kanske för oss som driver mindre byråer. Det händer så mycket – mycket är positivt, annat måste vi ändå förhålla oss till och vi måste hänga med! För vår egen del, men självklart även för våra kunders skull – vi måste ligga på framkant när det gäller kunskap och insikt!! Som under 2012 utsedd ambassadör har det varit extra roligt och spännande att få träffa många trevliga och verkligen duktiga kollegor – tack för det! Jag kan varmt rekommendera att haka på till höstens träffar – och jag är säker på att de är både bra och oerhört värdefulla vartän de må gå av stapeln i vårt avlånga land.

 2. Matthias Vidh

  Det har varit en tuff vår på fler än ett sätt men också väldigt givande. Vi har haft många givande möten med medlemmar under våren och vi hoppas förstås på att träffa ännu fler medlemmar på våra planerade träffar under hösten. Dessa kommer snart att finnas på hemsidan varför jag uppmanar alla medlemmar i vår region att gå in och kolla vilka träffar som är planerade och boka in dessa i era kalendrar. Vår sommaravslutning blev en verklig höjdare med både vår ansvarige Bengt Skough och inte minst vår allas Dan Brännström som delade med sig av sina erfarenheter från bl a Bryssel (läs gärna FAR Update). Jag vill tacka alla medlemmar och våra ambassadörer i vår region som gjort ett fantastiskt bra jobb denna första vår med Fars nya lokala verksamhet. Jag vill också önska alla en skön sommar. /Matthias Vidh, Regionansvarig ambassadör Stockholm.

  • Dan

   Ja Göran och Matthias, det är viktigt att träffas. Sociala medier i all ära, men det mest sociala är det fysiska mötet. Därför hoppas jag så mycket på Branschdagarna 27-28 september. Vi måste träffas då för att besluta om de viktiga vägvalen rörande branschens tjänster. Hur ska det annars gå till???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén