Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Att bli PT är något som lockar

Redovisningskonsulterna på Deloitte gillar PT-konceptet.

Redovisningskonsulterna på Deloitte gillar PT-konceptet.

Aldrig har väl branschens framtidsfrågor diskuterats så mycket som nu. Glädjande nog tror jag att framtidsstudien bidrar till det stora intresset och att byrå efter byrå nu tar nya och ibland lite oväntade steg in i en annorlunda framtid.

Igår träffade jag auktoriserade redovisningskonsulter inom Deloitte. Vi talade om hur automatiseringen kommer att reducera antalet timmar på uppdragen, och att tjänsterna därför inte kan prisättas på basis av nedlagd tid. Jag nämnde här att en byrå redan har frångått tidrapportering (många blev genast nyfikna på vilken det byrå det är).

Vi diskuterade också möjligheterna som ligger i förväntningar på redovisning i realtid och att allt ska vara ”rätt från början”. Detta rymmer stor potential för nya tjänster inom både privat och offentlig sektor.

Men den mest positiva responsen kom när vi utbytte tankar kring en betydligt mer proaktiv rådgivning. Entreprenörer och företagare ska helt enkelt kunna anlita ”personliga tränare” (PT) för att få hjälp att utveckla sina verksamheter. Och att bli PT är uppenbarligen något som lockar. Det var riktigt kul att se responsen!

Gissa om jag tänker återkomma till PT-idén.

Föregående

Brf-projektet löper enligt plan

Nästa

En PT går bredvid kunden som lyfter till oanade höjder

2 kommentarer

 1. Inger Nylander

  Tack för en inspirerande eftermiddag med många spännande tankar om framtiden. Vi ser särskilt fram emot en utveckling av PT-konceptet och gärna en framtid utan tidrapporter :-).

  • Dan

   Inger, tack själv! Det var kul att träffa er!
   Och visst måste tidrapporten ersättas av en värderapport. Då blir fokus på kvalitet och nytta, inte på nedlagd tid. Och det vinner alla på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén