Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Bara en auktoriserad redovisningskonsult

ARK-kampanj 1_bloggversionFAR har inlett en kampanj om den auktoriserade redovisningskonsulten. Med hjälp av banners och filmer berättar vi i sociala medier och digitala tidningar om värdet av att anlita en auktoriserad redovisningskonsult knuten till FAR.

Det står sedan länge klart att digitalisering och automatisering driver utveckling av yrkesrollen. Jag gillar särskilt den här beskrivningen på FAR:s webbplats:
”En auktoriserad redovisningskonsult är en proaktiv affärspartner som tolkar och analyserar tillgänglig information som sedan omvandlas till beslutsunderlag i ditt företag. Konsultation och affärsrådgivning är en del av tjänsterna och redovisningskonsulten är ofta en självklar rådgivare. Redovisningskonsulten är en katalysator för att skapa förändring och utveckling i ditt företag.”

I januari 2018 ger vi därför ut en ny utgåva av Svensk standard för redovisningstjänster, Reko som matchar den digitala utvecklingen.

Målsättningen är naturligtvis att fler och fler företag ska anlita en auktoriserad redovisningskonsult för att sedan kunna stämma in i:
”Mitt bokslut får bara en auktoriserad redovisningskonsult ta hand om” – Mimmi Wientorp, vd i Viltvägen AB

Föregående

#AuditorProud Day

Nästa

Digital rapportering – branschen måste upp till bevis

2 kommentarer

 1. Vivi-Anne Segertoft

  Så glad över FAR:s initiativ att se vilken potential auktoriserade redovisningskonsulter har!! Jag tycker att det kan göras mycket mer för att lyfta upp en yrkesgrupp som har många gånger ”stoppats in i organisationsstruktur” där man antingen kallas för assistent alldeles för länge och inte får lov att tränas till att bli en bra och duktig konsult. Eller i kombi byråer där redovisningskonsulterna hela tiden har förlitat sig på att revisionen ska stå för ansvaret. Nu är det dags att vi själva inser vilken potential som finns. För att vi ska lyckas krävs det både feed-back och tålamod och inte minst förståelse för all ny teknik.

  • Dan

   Tack Vivi-Anne!
   Ja, det är verkligen dags att lyfta redovisningskonsulten. För egen del gillar jag skarpt att vi utbildar redovisningskonsulter till att bli personliga tränare (PT). Enorm potential!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén