Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Behövs årsredovisningen?

”Jag tror inte på digitaliseringen, det är bara något som Dan Brännström snackar om”. Ungefär så sa en kollega i samband med en akademisk studie. Och jag måste erkänna att ibland känns det som att jag ropar ”vargen kommer”.

I senaste FAR-podden gästas vi av Annika Stenberg, Bolagsverkets nya generaldirektör, och Mattias Segerbrand, auktoriserad redovisningskonsult vid Saldo Redovisning. Det är ett spännande samtal om hur digital rapportering förändrar spelplanen för branschen. För Bolagsverket och dess motsvarigheter i de nordiska länderna undersöker nu hur företag ska kunna rapportera i realtid till en enda myndighet som sedan delar informationen med andra. ”Smart government”, kallas projektet.

Detta väcker naturligtvis en rad frågor. Vad händer med årsredovisningen, behövs den överhuvudtaget? En annan handlar förstås om hur branschens affärsmodell påverkas. Eller är detta bara ännu ett rop om att ”vargen kommer”?

Föregående

FAR är rar

Nästa

High time to re-invent the corporate reporting framework

2 kommentarer

  1. Hej Dan,
    Glädjande nog så har din skeptiska kollega fel angående digitaliseringen. Den har ju dessutom pågått en längre tid nu……..
    Intressant POD. Alla FAR medlemmar borde lyssna på den!

    • Dan

      Tack Björn! Ja, tänk om alla FAR-medlemmar ville lyssna! Om inte detta är en väckarklocka så vet jag inte vad vi ska hitta på för att alla ska upptäcka att digitaliseringen är på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén