Under Almedalsveckan är viktiga framtidsfrågor i fokus. Och byråerna i branschen bidrar starkt med aktiviteter på områden som skatter, entreprenörskap och ideella sektorn. Men också om cybersäkerhet, digitaliseringens påverkan på den personliga integriteten, utbildningsfrågor, framtidens vård och omsorg m.m. Vilken bredd, och på alla seminarierna är det fullsatt!

Fullt hus och stort engagemang var det även vid de tio seminarierna på temat Tillsammans mot korruption, där Värdegrundsdelegationen och FAR var först ut med seminariet En kultur som motverkar korruption. Eftersom statsminister Stefan Löfven kvällen före myntade nyordet ”utvecklingsmoral” passade jag också på. Jag tryckte nämligen på att organisationer och företag måste ha ”korruptionsskrämmor”, dvs. sådant som skrämmer korruption på flykten.

Jag tror att förtroendet för branschen stärks när vi driver frågor och deltar i angelägen dialog om framtidens utmaningar. Nu gäller det bara att vi behåller energin och idéerna från Almedalen. Då kan vi som bransch göra ännu större nytta för näringsliv och samhälle.