Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Dags att ta det piano

Att vara tillsammans med nära och kära, att finna en annorlunda rytm och rum för det som annars aldrig får plats – det är semester för mig.

Igår var första semesterdagen. Goda vänner lockade med oss på konsert mitt i sommarsverige. Så det blev direkt annan rytm och annat fokus. Till och med Almedalsveckan blev till ett avlägset och stilla brus.

På scenen fanns två favoriter: pianisten Per-Erik Hallin och soulsångaren Samuel Ljungblahd. Per-Erik är mest känd för att ha spelat med Elvis Presley (för en Elvis-fan som jag är det stort). Andra känner kanske igen honom från Melodifestivalen eller som rösten på Kalle Anka(!). Samuel syns och hörs titt som tätt, och hans version av ”You’ve got a friend” från ”Så ska det låta” lockar många till Youtube – jag förstår varför!

Den absoluta höjdpunkten var när Per-Erik berättade om samarbetet med Elvis och sedan framförde ”I got a feeling in my body”. Självklart fick Per-Erik göra solot när Elvis, sin vana trogen, spelade in ”live” i studion. Året var 1973 och platsen Stax studios i Memphis. Att det snart har gått 40 år gör inget. Detta håller än.

Semestern till trots kommer bloggen inte att tystna helt. Det är alldeles för roligt att få dela med sig av åsikter och upplevelser. Men jag önskar samtidigt att vi – du och jag – nu kan ta det lite piano och finna den där goa känslan som bara en svensk sommar kan ge.

Allt gott!

Föregående

Sänkt kreditbetyg utan revisor

Nästa

Som en jakt på spöken

  1. Åke Danielsson

    Bra Dan, ta det piano. Slow- vår nästa rörelse! Besök Nationalmuseum eller hemslöjdsutställningarna. Handens, hantverkets gedigna arbete. eftertanke i stf fylla i formulär.

    Kan det vara något för dagens revisorer att begrunda. Vad gjorde revisorer innan datorer och checklistor fanns? De tänkte själva, tror jag i alla fall.

    Åke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén