Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Det finns hopp

Jag går till kyrkan med Alan Kurdi på näthinnan. Det går inte att ta miste på engagemanget. Från första stund sätter flyktingkrisen agendan, och en särskild kollekt går till flyktingar i Ungern.

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Jag är själv feg och egoistisk, och gör för lite för min medmänniska. Men vi som har det bra har både möjlighet och skyldighet att hjälpa människor i nöd.

Med 60 miljoner människor på flykt, varav hälften är barn, kunde det statistiskt mycket väl ha varit du och jag. Det stämmer till eftertanke.

Nu ökar engagemanget, det är tydligt att det har vänt. Många enskilda personer, kyrkor och andra organisationer i civilsamhället gör enastående insatser. Jag uppskattar också att fler och fler företag bidrar ekonomiskt och på annat sätt. Det finns hopp!

Föregående

Allt färre väljer revision

Nästa

Avgifterna som kan skrämma bort alla från revisorsyrket

5 kommentarer

 1. Kajsa Linemark

  Hej Dan! Hoppas innerligt att du har rätt i att det har vänt och att vi som inte hatar gör vår röst hörd, för nu orkar inte världen med mer hat.
  Vänliga hälsningar Kajsa

  • Dan

   Tack Kajsa! Ja, jag tror att det har vänt. Ser för övrigt i en rubrik att även statsministern delar den bedömningen 🙂 Som jag skrev i inlägget är det också starkt att näringslivet börjar hjälpa till. Det gör att resurserna blir så mycket större. Och med ökat engagemang från många ökar hoppet!

 2. Roland Utbult

  Tack Dan för ett intressant blogginlägg. Du skriver om företagens insatser. Jag håller med om att det har stor betydelse. Du nämner också civilsamhällets roll. Det är uppenbart att Sverige inte klarar av den här situationen med ett värdigt mottagande av flyktingar/asylsökande/ensamkommande utan en omfattande insats av civilsamhället. Tyvärr går regeringens beslut att ta bort avdragsrätten för gåvor i motsatt riktning. Givandet ska uppmuntras, inte ifrågasättas!

  • Dan

   Tack Roland för din kommentar! Ja, tajmingen i beslutet att ta bort skattereduktionen för gåvor kan verkligen diskuteras. Behovet av support till människor i nöd har väl aldrig varit större!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén