Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Ett överflöd av möjligheter

Sverevs augustikonferens i Ljungby

Sverevs augustikonferens i Ljungby

Jag var ombedd att tala om ”aktuella branschfrågor” när byrånätverket Sverev konfererade i Ljungby förra veckan. Men rubriken matchade inte riktigt vad jag ville förmedla. Jag ville främst lyfta de möjligheter som följer av digitaliseringen och lanserade därför temat ”Ett överflöd av möjligheter”.

Ofta framställs robotens ankomst som ett hot – men den ska ju hjälpa oss, inte ersätta oss. Det gäller dock att hänga med, för det mesta kommer att förändras: nya tjänster kommer och gamla försvinner, snabbare kommunikation med kunden, nya grunder för arvoden, annorlunda ledarskap, nya former av rekrytering, kompetensutveckling och ersättning till medarbetare. Listan kan göras mycket längre.

I Finland, som tycks vara före oss i digitaliseringen, är en erfarenhet att medarbetare i branschen anpassar sig olika snabbt. En finländsk kollega beskrev det som att en tredjedel av medarbetarna tidigt ser möjligheterna och är aktiva i utvecklingen. Nästa tredjedel ser inte vad som håller på att hända utan kliver på först när det blir skarpt läge. Sista tredjedelen orkar inte med förändringen och checkar därför ut på det ena eller andra sättet.

Här utmanade jag medarbetarna inom Sverev och ställde frågan: Vilken tredjedel är du?

Direkt efter träffen i Ljungby åkte jag till Halmstad och SNS Tylösand Summit om digitaliseringens påverkan på näringsliv och samhälle. Även här präglades dialogen av potentialen i digitaliseringen men att vi i Sverige måste höja ambitionsnivån. Kanske är självbilden att vi är så långt framme inte helt up to date!? Andra saker som underströks flera gånger var behovet av aktivt ledarskap och kontinuerlig kompetensutveckling, allt för att klara konkurrenskraften. I en digital värld är varje verksamhet utsatt för global konkurrens.

Vad ska man då göra? Jag tror det är viktigt att starta förändringsresan tidigt, innan man känner kniven mot strupen. Ett sätt att komma igång kan vara att använda sig av de olika stegen i innovationsloopen. FAR har också bett Kairos Future att komplettera framtidsstudien från 2013. Avsikten är att i en ny studie beskriva mer på djupet hur det digitala landskapet kommer att utvecklas för mindre och medelstora företag. Och samtidigt ge konkreta förslag på hur en byrå kan dra nytta av digitaliseringen. Den nya studien ska presenteras på Branschdagarna 2016. Men snälla, vänta inte med att exploatera överflödet av möjligheter.

Föregående

Framtiden är snart historia

Nästa

Förändringen sker i mötet

3 kommentarer

  1. Vivi-Anne Segertoft

    Vi har i sommar läst rapport efter rapport om digitaliseringen och hur våra yrken kommer att förändras. Det är hög tid för både FAR och SRF att påverka den akademiska världen. Om vi ska bli mer konsult- och kundvänliga krävs en total omstrukturering av vår ekonomutbildning. Mer pedagogik mer beteendevetenskap.. Vilket är samma krav som även ingenjörerna måste ställas inför. Ni måste agera nu! Inte vänta tio år. Då är det för sent.

    • Dan

      Tack Vivi-Anne! Jag har ett gyllene tillfälle senare i höst när jag ska tala till alla lärarna. Viktigt också att utbildningen sker integrerat över ämnesområden. Hör gärna av mig till dig inför mitt anförande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén