Här träffar du FAR i Almedalen.

Här träffar du FAR i Almedalen.

Visby har alltid varit en viktig plats för möten, relationer och handel. Under Almedalsveckan 2014 kulminerar detta, minst sagt, med politiska debatter och över 3.000 seminarier!

Under tisdagen 1 juli finns FAR i trädgården på Klosterbrunnsgatan 5, en fantastisk oas alldeles intill Stora Torget vid kyrkoruinen S:ta Katarina. FAR bjuder då på en eftermiddag med mingel, debatt och samtal.

FARs seminarier belyser på olika sätt hur branschen kan göra nytta för näringsliv och samhälle. Under ledning av våra moderatorer Mia Odabas och Anna Bellman ska vi diskutera om förtroendet för revisorn är tillräckligt, och om det är något mer branschen kan göra för att lyfta förtroendet. I ett annat seminarium ska vi syna mygel och korruption i sömmarna. Frågan är given: Hur kan branschen hjälpa till än mer för att stävja korruption? Sedan tar vi oss an en annan stor fråga, nämligen kvaliteten i välfärden. Här borde branschens kompetens, metodik och etik kunna användas i högre grad för att lyfta och säkra kvaliteten inom skola, vård och omsorg. Men hur ska det gå till? Sist, men inte minst, ska vi debattera vårens heta potatis – bostadsrättsföreningar! Även här är frågan given: Ger årsredovisningen det beslutsunderlag som köpare av bostadsrätter och andra intressenter behöver? Om svaret är nej, vad måste i så fall göras?

Visst låter detta spännande! Och hela tiden är dessutom matkreatören Johan Hedberg på plats och dukar upp smarriga bakverk. Idag fick jag provsmaka hans passionsfruktstarteletter, och det gav mersmak.

Jag hoppas att vi ses innanför murarna. Om du inte har möjlighet att komma till trädgården i Visby, kan du ändå följa FAR i Almedalen via far.se eller på twitter under hashtaggen #FARialmedalen.

Här kan du läsa mer om FAR i Almedalen 2014!