Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

FARFAR vill ha Nordiska standarden

FARFAR på besök.

FARFAR på besök.

Igår var det högtidsstund på FAR. För då samlades tidigare medlemmar och FAR-hjältar i ”veteranklubben” FARFAR som dessutom firade 10-årsjubileum.

På temat ”Ett nytt kapitel” förde FARs chefsjurist Helene Agélii och jag en dialog med FARFAR om många av förändringarna i branschen. Det är naturligtvis oerhört givande att ta del av den klokskap och insikt som tidigare kollegor besitter.

Vi diskuterade utformningen av EUs revisionspaket och nya revisionsberättelsen. Vi var även inne på några av områdena i framtidsstudien, till exempel digitaliseringen som i grunden kommer att förändra hur finansiell information rapporteras och används. Detta får i sin tur stor påverkan på hur branschen kan arbeta och prissätta sina tjänster.

En annan punkt i studien handlar om differentiering av tjänster som EUs revisionspaket är ett uttryck för. Revisionspaketet får ju stor påverkan på revision och rådgivning i noterade och finansiella företag. Ett annat exempel på marknadsanpassning är förslaget till Nordisk standard för revision i mindre företag (Nordiska standarden). Och nu höjdes temperaturen i rummet. FARFAR visade ett stort intresse och engagemang för att professionen själv ska utveckla revisionen och menade att det behövs en särskild standard för revision i mindre verksamheter.

Ja, intresset för Nordiska standarden är stort. Och det har redan kommit in ca. 60 svar till oss på FAR, trots att deadline för respons på den nordiska remissen är först nu på måndag 19 oktober.

Föregående

Tonen från toppen

Nästa

Stor respons på Nordiska standarden

  1. Underbart!! Vad kan gå fel när vi även har visdomen med oss? Heja FARFAR!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén