Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Guide visar vägen

Medarbetarna på Guide visar vägen.

Medarbetarna på Guide visar vägen.

Det absolut roligaste i mitt jobb är att få träffa medarbetare på en byrå och diskutera framtiden; alla möjligheter men också de utmaningar som vi vet kommer. Igår mötte jag Guide Revision som med ca 40 medarbetare – revisorer, redovisningskonsulter och löneadministratörer – servar och visar vägen för kunder utifrån kontor i Lerum och Alingsås. Jag blev särskilt imponerad av byråns höga ambition att medverka till snabba bokslut.

Jag passade naturligtvis på att berätta om FARs fokusområden:

När jag kom in på det nordiska projektet med att ta fram en ny standard för revision i mindre företag (the Nordic Audit Approach) blev engagemanget extra stort. Många ser fördelar med att revisorn kan arbeta efter en standard som faktiskt utgår från behoven och förutsättningarna i det mindre företaget. Revisionen måste också ge större utrymme för det professionella omdömet samtidigt som dokumentationen begränsas. Glädjande nog har projektet nu kommit så långt att det inte finns någon väg tillbaka. Mer information kommer längre fram.

Mot bakgrund av framtidsstudien och trender som ökad automatisering, differentiering av tjänster, ny prissättning etc. diskuterade vi hur det vinnande konceptet för en byrå kan se ut. Här gjorde jag en koppling till fotbolls-VM som har visat, t.ex. i matchen mellan Costa Rica och Italien, att det inte duger med gamla meriter. Det krävs glöd, snabbhet och en vilja att vinna.

Därför är det viktigt att gå från ord till handling. På Branschdagarna i september kommer vi att få se exempel på hur byråer nu tar konkreta steg in i framtiden. Och vi ska till och med kora Årets framtidsbyrå! Det vill du inte missa!

Föregående

Dags att syna myglet i sömmarna

Nästa

Äntligen FARs dag

2 kommentarer

  1. Mats Lennevi

    Det var en stor inspiration för oss att höra dina tankar om branschens framtid 🙂
    Återigen, ett stort tack!

  2. Bertel Enlund

    Tack för dina initierade kommentarer kring branschen. Speciellt uppskattade vi de ansträngningar som FAR gör för att få till en Nordic Audit Approach som kommer att möjliggöra en revisionsprodukt som bättre motsvarar våra kunders förväntningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén