Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Kul start på arbetsveckan

Trevligt att återse EY i Göteborg.

Trevligt att återse EY i Göteborg.

Det blev en annorlunda men mycket rolig inledning på arbetsveckan.

Jag medverkade idag vid ett frukostmöte hos EY i Göteborg där jag ju jobbade för tio år sedan. Det var fantastiskt kul att få träffa arbetskamrater från förr men också att få se alla nya medarbetare!

Vi diskuterade heta branschfrågor och aktuella FAR-projekt. Därför fylldes agendan av punkter som:

Jag passade naturligtvis på att även slå ett slag för FARs Branschdagar 18-19 september 2014 på Friends Arena.

Föregående

Nya tidens byrå

Nästa

Var är vi nu?

2 kommentarer

 1. Tina

  Jaså Dan har jobbat på EY. Då har vi svaret på varför EY fick skriva FAR:s förslag till 3:12-regler (som lyckligtvis inte gick igenom). Ett rent beställningsverk från EY…

  • Dan

   Tina!
   Det var ekonomer på Copenhagen Economics som hjälpte FAR att i somras ta fram ett alternativ till regeringens 3:12-förslag.
   Jag kan även konstatera att en riksdagsman från Miljöpartiet sedan motionerade i riksdagen helt i linje med FARs förslag. Dessutom har Centerpartiet också slagit fast att man vill ha en multipel för lön – utdelning, vi sa 1:2 medan Centern landade på 1:1.
   Varför glädje över att FARs förslag inte blev verklighet? Tror att både små och stora byråer i längden mår bra av konkurrensneutrala regler. Är nu rädd att dynamiken i branschen försämras och att det exempelvis blir knepigare för delägare i den mindre byrån att sälja verksamheten till en större. Jag hoppas att jag har fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén