Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Ljuset i tunneln

Ljuset i tunneln hos FSR.

Ljuset i tunneln hos FSR.

Jag har för länge sedan tappat räkningen på nordiska branschmöten. Men mötet igår hos danska FSR var det bästa någonsin. En bidragande orsak var agendapunkten om att IAASB äntligen processar hur revisionen kan utformas för att bättre möta de mindre företagens behov. Detta är något som vi från nordiskt håll tryckt på länge, och i ett tidigare inlägg nämnde jag att det i somras tändes ett nytt hopp.

På något sätt blir ljuset i tunneln allt starkare. IAASB planerar nämligen för en konferens efter årsskiftet med fokus på morgondagens revision i mindre företag. Det är ett genombrott. Och det råder ingen tvekan om att det nordiska initiativet till en standard för revision i mindre företag har satt IAASB under press, särskilt som ett antal länder efter hand har klivit fram och uttalat support för det nordiska projektet.

Nu vill vi fortsätta att bidra till en positiv utveckling, och självfallet ska vi delta aktivt på IAASB-konferensen som äger rum i Paris. Jag återkommer gärna om detta.

Föregående

Stort engagemang för integration

Nästa

Det bästa återstår

5 kommentarer

 1. Det ljusnar vid horisonten. Hoppet ökar! Det skulle vara underbart att kunna utbrista i ett Fylkingskt ”ÄNTLIGEN!” mitt i vintermörkret :-).

  För det är mer dags än någonsin för en ny revisionsstandard för mindre bolag. Varje dag ökar behovet: kunderna vill ha en produkt, som vi inte kan leverera. Det känns som att erbjuda en bränsleslukande, dyr lastbil, när det är en snål, kostnadseffektiv småbil de behöver.

  Och fyller vi inte behovet, så kommer det att försvinna av sig själv. Till nackdel för alla. Inte minst för samhället, rättvisan och viljan att göra rätt.

  • Dan

   Erik, tack för din energi i frågan! Ja, det har dröjt men kanske blir tajmingen ändå den rätta nu när vi vet lite mer om vad digitaliseringen för med sig. Den nya SME-revisionen kan ju bli vägvisaren in i det digitala landskapet för all revision.

 2. Helena Dale

  Men så glad jag blir! Härligt att oförtrutet arbete har gett resultat!
  Tack för alla som kämpat på trots motvind, det här kommer att bli jättebra!!

  • Dan

   Ja Helena, jag kommer i alla fall aldrig att ge upp hoppet om att revisionen anpassas till de olika kundbehoven!

 3. Keep up the good work! Du har stöd från hela småbolagsrevisorskåren. Vi är för dåliga på att ta plats, höja rösten och stötta detta utmärkta projekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén