Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Nordiska standarden – alla vill hänga på

Nordiska standarden belyses från alla håll.

Nordiska standarden belyses från alla håll.

Australien, Hong Kong, Indien – alla vill hänga på. Men för att hålla tempot uppe har vi valt att enbart jobba på nordisk basis. Jag talar alltså om framtagandet av ”Standard for Audits of Small Entities” (SASE som den numera förkortas). Och igår samlades revisionsexperter och företrädare för de nordiska branschorganisationerna i Köpenhamn för att djupdyka i den nya standarden.

Mötet sa: Gå vidare med detta! Så nu tar vi nästa steg.

Redan imorgon diskuterar FARs policygrupp i revision utkastet till standard, och 22 april sammanstrålar en fokusgrupp bestående av 20 revisorer från hela landet med inriktning på mindre företag. På motsvarande sätt träffas revisorer i de andra nordiska länderna för att verkligen utmana konceptet. Det måste ju fungera i praktiken. Vidare ska vi i slutet av maj presentera standarden för de nordiska tillsynsmyndigheterna. Det sker vid ett möte i Stockholm när Revisorsnämnden är värd för sina kollegor från grannländerna.

Vår process innebär naturligtvis en risk att standarden får fötter före det stora remissförfarandet i slutet av maj/början av juni. Om du får utkastet i dina händer på ett tidigt stadium, lova att du ringer mig innan du tar del av standarden. För man måste faktiskt höra storyn bakom initiativet och få lite kött på benen om alla vägval före genomläsningen av de 21 sidorna.

Detta är verkligen spännande!

Föregående

Pris för bästa revisionsberättelse?

Nästa

Så många uppdrag kan en revisor ha

  1. VERKLIGEN!!

    Säger som Fylking: ÄNTLIGEN!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén