Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

På något sätt blev branschen både modigare och yngre

Branschblogg

Andelen unga på årets Branschdagar var större än någonsin.

Jag ser tillbaka på Branschdagarna på Friends förra veckan med en go´ känsla. Med ca 450 deltagare var det ”all time high” och andelen unga var större än någonsin. Men viktigast var att branschen lät sig utmanas och inspireras inför den fortsatta förändringsresan.

Vi uppmärksammade hur digitaliseringen kommer att påverka olika tjänster. Men den röda tråden handlade om betydelsen av aktivt ledarskap, allt för att ta tillvara de möjligheter som förändringarna innebär. Ledarskapet var något som också fanns med i motiveringen till valet av Grant Thornton som Årets framtidsbyrå.

När jag skulle lämna Friends stötte jag ihop med Kenneth Taavo från Luleå som alltid är med på Branschdagarna. När jag frågade vad han tyckte om årets upplaga var svaret: ”Om man måste välja någon utbildning under året så är det den här”. Sedan lade han till: ”Nu åker jag hem och lägger redovisningen i molnet”, för nu var han både utmanad och inspirerad.

Det hände något på Friends förra veckan. På något sätt blev branschen både modigare och yngre.

Föregående

Om en månad vet vi

Nästa

Alltfler tvåhänta byråer

4 kommentarer

 1. Helt rätt, Dan! Branschdagarna är mycket, mycket bra, och det är jättekul att antalet kollegor där blir fler och fler. Nu är det mest de 5 stora som borde utöka sitt deltagande, tycker jag. Kanske blir fler, åtminstone från GT, efter deras (välförtjänta) utmärkelse.

  // Erik (som också varit med på samtliga…)

  • Dan

   Tack Erik! Ja, jag tror att alla byråer mår bra av att vara med. När en profession tar ut färdriktningen gör man det över alla byrågränser. Ingen byrå klarar sig i sin egen bubbla. Risken är också att man för sent upptäcker vart branschen är på väg. Och nu börjar tåget gå allt fortare.

 2. Anna Nord

  Vad roligt att vi kunde göra skillnad!!!!

  • Dan

   Ja, och ett jättestort tack till dig Anna för ditt ledarskap kring hela arrangemanget!!!
   Det hände verkligen något under de två dagarna på Friends. Branschen blir aldrig mer densamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén