Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Rätt från början medför kund- och samhällsnytta

Skatteverket, FAR och Sveriges Redovisningskonsulter Förbund (SRF) sjösätter idag en samverkan som ger kund- och samhällsnytta. Utformningen av samverkan innebär att Skatteverket kan nyttja det omfattande kvalitetsarbete som de båda branschorganisationerna bedriver bland sina medlemmar. Här kan du läsa mer om hur det ska gå till i praktiken!

Alla blir vinnare när auktoriserade redovisningskonsulter, revisorer och skatterådgivare lyfter kvaliteten på deklarationer och andra inlämningsuppgifter. Och det är naturligtvis positivt att Skatteverket vill nyttja branschens kompetens och kvalitetsarbete. Arbetssättet ”Rätt från början” medför dessutom minskad administration och färre kontakter mellan Skatteverket och företagen vilket skapar både kund- och samhällsnytta. Men allt är naturligtvis frivilligt, det finns inga krav på att gå in i detta.

Som bransch måste vi nu svara upp mot de förväntningar på kvalitet som denna samverkan bygger på. Det ska vi klara!

Föregående

Första ramverket för integrerad rapportering

Nästa

Avgörande skede i Bryssel

2 kommentarer

 1. Lali Börjesson

  Vilket säljargument för oss som är medlemmar, detta är medlemsnytta i sin renaste form! Denna nyhet är något som kommer gynna både oss och våra kunder. Bara att sätta igång, vilken kund kommer att tacka nej till att vi registrerar oss på detta sätt för deras räkning? Kunderna kommer inte våga välja andra redovisningskonsulter än medlemmar i FAR eller SRF! Det är ju sagt att detta inte är någon gräddfil för oss, men jag undrar jag…

  • Dan

   Lali,
   Ja, det ska bli mer än intressant att ta del av Skatteverkets utvärdering av kvaliteten på deklarationerna. Det blir en viktig feedback som hjälper oss att lyfta kvaliteten ytterligare ett snäpp.

   Jag hoppas mycket på denna samverkan med Skatteverket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén