Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Så bra det kan bli

Jens Røder, NRF och Kai Morten Hagen, DnR presenterar SASE

Jens Røder, NRF och Kai Morten Hagen, DnR presenterar SASE

Vi har idag presenterat förslaget till ny standard för revision i mindre företag – Standard for Audits of Small Entities (SASE) för de nordiska tillsynsmyndigheterna för revision. Det var ytterligare en milstolpe i processen att lansera SASE i Norden. Dialogen var bra och konstruktiv, och när jag efteråt klev ut i det strålande solskenet hörde jag mig själv gång på gång upprepa: ”as good as it gets”.

Visst finns det frågetecken och hinder av olika slag inför en sådan här stor förändring. Men det finns samtidigt en förståelse för behovet att kunna anpassa revisionen till förutsättningarna och förväntningarna bland mindre företag. Revisionen ska faktiskt bli bättre.

Nu fortsätter processen, och nästa steg blir att sända ut standarden på remiss under juni månad.

Föregående

På turné med framtidsstudien

Nästa

SVT fel ute om nya 3:12

7 kommentarer

 1. Fantastiska nyheter!!! Nu tar vi det här i mål! Till glädje för samhälle, kunder och revisorer.

  ”As good as it gets!” – SASE’s nya valspråk!

  • Dan

   Tack Erik! Visst är det goda nyheter, men det är en bra bit kvar till målgången. Och jag behöver allt stöd som går att uppbåda!

   • Inga problem. Min känsla är att stödet är oerhört mycket större, i branschen och bland kunderna, än vad jag hade räknat med. Och då hade jag ändå räknat med en hel del… 🙂

 2. Jens Røder

  Hej Dan,

  Godt skrevet 🙂

  Vi fik en rigtig god velkomst og rig lejlighed til at præsentere den nye standard SASE. Der er fortsat udfordringer før vi kommer i mål. Men i går kom vi et vigtigt skridt videre i lanceringen af et revisions produkt som vi er overbeviste om, vil højne kvaliteten af revisionen på de små og mellemstore virksomheder.

  • Dan

   Tack Jens för kommentaren, och tack för din fina medverkan på mötet med tillsynsmyndigheterna igår! Det blev precis så bra som vi hoppades – ”as good as it gets”.

 3. Lali Börjesson

  Hej Dan och Erik,
  också vi redovisningskonsulter välkomnar detta, eftersom det underlättar för våra kollegor och samarbetspartners revisorerna. Vi som jobbar med mindre bolag har allt att vinna på att hjälpa och underlätta för varandra!

  • Dan

   Tack Lali! Redovisningskonsulter och revisorer är varandras bästa säljare! Det är ju så du brukar säga, och jag håller med dig!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén