Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Sammanlänkade så in i Norden

FARs Anna-Clara af Ekenstam (i mitten) med övriga ordförande i NRFs medlemsorganisationer.

FARs Anna-Clara af Ekenstam (i mitten) med övriga ordförande i NRFs medlemsorganisationer.

Vi må vara duktiga och kaxiga, men Sverige är ett litet land. För att kunna påverka den internationella utvecklingen för branschen behöver vi därför en större plattform. En sådan har vi genom FARs engagemang i Nordiska Revisorsförbundet eller NRF som vi oftast säger. Tack vare NRF har den nordiska branschen väl framskjutna positioner i såväl  FEE som IFAC, branschens europeiska respektive globala samarbetsorgan.

Under helgen som gick var FAR värd för ett årsmöte i NRF, som för övrigt är världens äldsta internationella organisation för branschen. Vi höll till på Ystad Saltsjöbad och passade på att visa en glimt av vackra Österlen för våra internationella gäster. Förutom representanter för FARs systerorganisationer i de nordiska länderna hade vi gäster från FEE (CEO Olivier Boutellis-Taft) och IFAC (Deputy President Olivia Kirtley och Executive Director Russel Guthrie).

Vid årsmötet utbytte vi många värdefulla erfarenheter och idéer för branschen. Jag noterade den starka framtidstron, för branschen kan göra så mycket nytta för näringsliv och samhälle. Också imorgon!

Årsmötet innebar även ett tillfälle att informera om det nordiska projekt som syftar till en helt ny standard för revision i mindre företag – The Nordic Audit Approach. Avsikten är att designa en revision som är bättre anpassad till behoven hos dessa företag. Det verkar som att alla förstår varför vi gör det, och de gillar det också. Faktum är att projektet redan har rönt stort intresse på många håll runt om på vår jord, till och med så långt bort som i Australien.

Det är ingen lätt uppgift att ta fram en ny revisionsstandard, men det måste göras. Och vi kommer att lyckas, för vi är så sammanlänkade med kollegorna i Norden.

Föregående

Så stolta de ska bli

Nästa

Redovisning i bostadsrättsföreningar

3 kommentarer

 1. Per Hanstad

  Enig med deg Dan at NRF virkelig har blitt en svært viktig aktør i den europeiske og internasjonale revisorverden.
  Vi skal sammen gjøre det som er mulig for å lykkes med prosjektet revisjonsstandarder bedre tilpasset revisjon av små selskaper. Det er helt nødvendig for revisjonens fremtidige relevans i denne delen av markedet.

 2. Jens Røder

  Jeg er så enig med dig Dan. Det er lykkedes for os i fællesskab at gøre en forskel, både på europæisk og globalt plan. Det lykkedes ikke mindst fordi vi giver klare budskaber, sammenkædet med brugbare løsninger og ikke mindst fordi vi er konsekvente og handlekraftige som et fællesskab.

  Jeg glæder mig til fortsættelsen af vores nordiske samarbejde i NRF og er glad og stolt over at være en del at teamet.

  Tak til dig og til alle involverede i FAR for et skønt nordisk arrangement som var perfekt hostet.

  • Dan

   Tack Per och Jens för era kommentarer! Tillsammans är vi som nordisk organisation 5 gånger starkare och kan göra stor skillnad på den globala arenan för vår bransch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén