Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Samtal under ytan

Först dök en kusin plötsligt upp, sedan hörde två gamla vänner från tiden i Trollhättan av sig. Tre oväntade men viktiga möten mitt i sommaren.  

Vi hade inte träffats på mycket länge. Därför tog samtalen oss 20-30 år tillbaka. Händelser och situationer, som i vart fall jag inte hade kunnat frammana på egen hand, väcktes till liv. Men det stannade inte där. Livet här och nu är alltid viktigt, drömmen om morgondagen likaså.

De båda kompisarna var också med i Trollhättans ungdomssymfoniorkester eller Trollhattan Youth Symphony Orchestra som vi kallade oss under USA-turnén 1974. Tänk om någon (varför inte jag?) tog initiativ till en träff med hela orkestern nu nästan 40 år senare. Vi skulle givetvis ta med våra instrument, men jag är rädd att våra paradnummer Schuberts ofullbordade, Haydns Londonsymfoni och Mendelssohns violinkonsert skulle vara svåra att känna igen. Men det skulle vara roligt, och viktigt.

När man möts efter lång tid får man, tror jag, perspektiv på vad som är verkligt viktigt. Det blir lättare ”att skilja det viktiga från krimskramset” för att citera Katrine Kielos. Det är också då jag påminns om att ingen lever ett enkelt liv, även om det ibland kan se ut så. Under ytan finns det svåra. Alla frågorna utan givna svar.

Idag på eftermiddagen försvann äntligen alla moln. Det bådar gott.

Föregående

Som en jakt på spöken

Nästa

Långt bortom alla checklistor

  1. Ler ett skevt leende… Igår, hade vi styrelsemöte i bolaget och en av medlemmarna berättade om att han deltagit på Fortnerdagarna 25 – 27 okt (i Sthlm) där en ”Dan Brännström” talat. Min direkta kommentar var att en barndomskamrat till mig hette så; från Trollhättan, Österlånggatan m.m.
    Han blev minst sagt förvånad då han berättade att denne DB hade berättat att han kom från Trollhättan… Världen är liten – en stund tidigare, i pausen, hade vi pratat om en av de andra från en av granngårdarna – Peter Fransson (ja, Peter Le Marc alltså)… Läser lite på din blogg – intressant! Mvh från din barndom /Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén