Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Tillbaks hos baks & co

Baks & co på Vildmarkshotellet.

Baks & co på Vildmarkshotellet.

Det har gått fyra år sedan jag senast träffade baks & co. Den här gången träffas vi på Vildmarkshotellet intill Kolmårdens djurpark, och märkligt nog har de blivit yngre. Bland redovisningskonsulterna och revisorerna vid kontoren i Tranås, Linköping, Vimmerby och Eksjö finns några som är alldeles nyanställda. Därför är det också extra spännande att diskutera branschens förändringsresa.

Vi kommer in på hur branschen kan dra nytta av digitaliseringen. Jag passar då på att läcka något ur framtidsrapporten Nyckeln till framtiden som ska presenteras under Branschdagarna. Medarbetarna inom baks & co är positiva till förändringarna som väntar. Och jämfört med dialogen för fyra år sedan har det hänt saker. Då talade vi om att årsbokslut alltid borde vara upprättade inom tre månader. Nu hade redovisning och revision i realtid varit uppe på agendan innan jag anslöt till konferensen. Det är bra, för det är dit vi är på väg.

Jag läste i en artikel om Finansbarometerns årliga undersökning att branschen skulle vara famlande inför digitaliseringen. Mitt intryck efter mötet med baks & co är snarare att redovisningskonsulterna och revisorerna är nyfikna, utforskande och ivriga att ta till sig allt det nya.

Föregående

Bra att branschen prisas

Nästa

#AuditorProud

4 kommentarer

 1. Tack Dan för att du kom till oss och diskuterade förändringar i branschen mm.
  Du inspirerade oss ytterligare i vårt arbete mot framtiden!

  • Dan

   Tack själv Catherine! Det var kul att träffa er och höra vad ni tänker om framtiden. Hoppas att Branschdagarna kan ge er ytterligare inspiration!

 2. Emma Westholm

  Tack för en inspirerande föreläsning & diskussion om framtiden, många intressanta ämnen som du tog upp och förmedlade till oss! /Emma & Alicia

  • Dan

   Emma & Alicia! Ja, framtiden blir inte som vi tror utan vad vi gör den till. Och det finns så många spännande vägval för varje byrå. Tiden är förbi när de flesta gör ungefär lika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén