Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Två veckor kvar

Om exakt två veckor, 23 november, ska EU-förslaget om revision offentliggöras. En kollega och jag är därför på plats i Bryssel för att återigen framföra våra synpunkter på förslaget. Det mesta har ju redan läckt ut, och dessvärre verkar kommissionären Michel Barnier hålla fast vid sin linje – han lyssnar helt enkelt inte. Men det gör det bara än mer angeläget att kommunicera vårt budskap. För efter 23 november ska ju fler in i EU:s komplexa beslutsprocess, nämligen EU-parlamentet och Ministerrådet, dvs. medlemsstaternas regeringar.

Alla talar här i Bryssel om Frankrikes starka position i EU. För att slutresultatet ska bli bra måste vi därför även övertyga fransmännen.

Utmaningen kunde ha varit mindre, men det är ingen som har sagt att det ska vara enkelt.

Nu går vi till EU-kommissionen. Igen.

Föregående

Myt 2 om revisorns ansvar

Nästa

Fusk med gränsvärden

2 kommentarer

 1. Rebecca

  Hej Dan!

  Hur har det gått med arbetet med grönboken om bolagsstyrning? Har den offentliggjorts redan eller sker det också nu i november?

  Tack och Hej!

  • Dan

   Rebecca,

   EU-kommissionen har aviserat att man kommer med en sammanställning av remissvaren under nästa vecka eller veckan därpå. Då får vi säkert också veta mer om när vi kan förvänta oss ett skarpt förslag utifrån grönboken om bolagsstyrning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén