Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Utveckla eller avveckla revisorsrollen?

Förra onsdagen var vi i Bryssel för att än en gång lobba inför EU-kommissionens beslut och offentliggörande 23 november av det stora förslagspaketet om revision.

Vi träffade bl.a. Paulina Dejmek som ansvarar för revisionsfrågor i kommissionären Michel Barniers ”cabinet”. Eftersom Kommissionen redan är väl förtrogen med våra synpunkter på frågor som gemensam revision, byrårotation och rådgivningsförbud fastnade vi inte där. Vi talade desto mer om möjligheten att utveckla revisorsrollen så att den bättre kan matcha förväntningarna från såväl revisionskunden som näringsliv och samhälle.  Jag lovade att återkomma med ett brev om mina personliga tankar om potentialen i revisorsrollen. Här är brevet.

Eftersom det i debatten finns ett frågetecken om revisionens relevans måste vi som bransch våga tänka nytt. Det som inte utvecklas avvecklas förr eller senare. Nu står vi inför ett vägval. Det är därför med förväntan jag ikväll åker till IFAC Council-mötet i Berlin. Jag utgår från att den globala branschföreträdaren IFAC nu sätter behovet att utveckla revisorsrollen i fokus.

Föregående

Myt 4 om tillsynsarbetet

Nästa

En vecka kvar

 1. Åke Danielsson

  Dan,

  två reflektioner- med beröm för era aktiviteter

  Det är fantastiskt att Far kan komma rakt in till Barniers kabinett för att samtala –

  Brevet är mycket tankeväckande – förslagen en väg framåt för att behandla sakfrågor för att öka relevans och kvalitet och inte formalia och konkurrensfrågor som knappast kan leda till förbättrad kvalitet- bryta upp, förbjuda, pekpinnar- vilka vill utveckla i sådan miljö ?

  Åke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén