Dan Brännström

Personligt om näringsliv och samhälle

Vad ska vi med alla papperskvitton till?

Det har snart gått ett och ett halvt år sedan FAR begärde att regeringen skulle modernisera bokföringslagen så att även Sverige kan ta tillvara all ny teknik.

Dessvärre har det inte hänt någonting. Och igår bekräftade Bokföringsnämnden att vi lever kvar i den analoga världen – kvitton ska sparas i ursprungligt skick. Det är omodernt, ineffektivt och orsakar onödiga kostnader. Kravet på att arkivera papperskvitton i sju år fungerar dessutom inte i praktiken. Papperskvitton har sällan den livslängden.

Jag ser att Wint säger ifrån idag. Det är bra, och jag hoppas att många företagare, redovisningskonsulter och revisorer vill vara med och trycka på. För det är verkligen hög tid att finna digitala lösningar.

I början av maj träffar vi regeringen, och då är behovet av att förändra bokföringslagen högt på agendan. Men som sagt: Fler måste reagera på den föråldrade lagstiftningen!

Föregående

Replik på frän kritik

Nästa

Kan vem som helst vara revisor?

2 kommentarer

  1. Jessica Alriksson

    Javisst reagerar jag! Men hur ska jag göra rent praktiskt för att det ska synas hos dem som bestämmer?

    • Dan

      Ett sätt kan vara att du själv – eller tillsammans med andra – skriver ett debattinlägg i exv. Balans. Om alla förblir tysta känner regeringen ingen press alls, och då får vi dras med gamla bokföringslagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén