FARFAR på besök hos FAR 10 oktober 2013

FARFAR på besök hos FAR 10 oktober 2013

”Vår bästa tid är nu” – så löd rubriken på inbjudan till FARFAR, dvs. tidigare medlemmar i FAR. Och igår träffades FARFAR för åttonde året i rad för trevlig samvaro och uppdatering om branschens fortsatta resa. Debatten blev spänstig när vi kom in på några av de hetaste frågorna: 3:12, Prosolvia-domen och EUs regleringsiver.

Det var särskilt kul att få FARFARs kraftfulla stöd och uppmuntran att vi på FAR än mer ska fokusera på förtroende- och framtidsfrågorna för branschen. Och många såg möjligheter att göra det utifrån den framtidsstudie om branschen som Kairos Future har tagit fram på uppdrag av FAR. Dessutom innehåller idéskriften ”Revisionsberättelsen – startskottet för ett angeläget lärande” konkreta lärdomar från de senaste årens s.k. skandaler.

Det finns alltså mycket att ta tag i. För framtiden blir inte som vi tror, utan vad vi gör den till. Och därför är jag helt övertygad om att vi också imorgon ska kunna stämma in i sången ”Vår bästa tid är nu”, som Ulf Tidbeck – en av eldsjälarna bakom FARFAR – faktiskt började nynna på igår. Det måste vara kul också!